counter on tumblr
IWannaRun78: Halve marathon van Egmond

maandag 11 januari 2016

Halve marathon van Egmond

Na dik vier jaar wordt er vandaag weer een halve marathon gelopen zonder dat ik pacer ben of geblesseerd ben. Het is de halve marathon van Egmond geworden, mijn broertje gaat daar vandaag debuteren op de halve marathon. Zijn doel is 1:45, ik heb afgelopen weken toch maar gepoogd een beetje fatsoenlijk te trainen. Vandaag zal blijken of het wat gaat worden.

Met de bus vanuit Heiloo, daar een plekje van 1 vierkante meter claimen in de overvolle sporthal. Laatste voorbereidingen, en kleren wegbrengen. We zoeken een stand uit zonder rij. De beste man geeft aan dat we naar de andere stand moeten. Of is het daar al vol? Mijn broertje zegt zonder blikken of blozen dat ze ons hierheen hebebn gestuurd. Beste man krijgt een hartaanval en mobiliseert iedereen om alles daar in te schikken. We besluiten maar snel onze tas ergens anders te dumpen.Startvak is snel gevonden, even wat selfies en kijken naar het strand. Je ziet het zand over het strand stuiven. Het waait goed hard. We staan vlakbij de startlijn, Richard wordt aangesproken door een man. Opeens ontwaren we een microfoon, Richard lult wat, en opeens ook een camera. We zijn op TV. De man vraagt wat zijn doel is, 1:30 zegt ie. Dit is toch de wedstrijd van het jaar, en strak getraind. Ik doe maar even een stap naar achteren, en Richard roept doodleuk, samen met mijn broer, hij! Camera zwenkt mijn kant op en mag ik even ook wat zeggen. We worden gered door het startschot, we zwaaien en smeren hem.Op het strand is het meteen bikkelen, de wind staat pal op ons. Het is zoeken naar een brede rug. Zou op zich niet moeilijk moeten zijn met deze lange sliert aan lopers. Na 2 kilometer ga ik helemaal rechts, pal in de wind lopen. Richard doet het beter en blijft achter de brede rug. Hij smeert hem, en ik bikkel alleen door.

Het blijft voor mij zoeken naar een geschikte plek om uit de wind te blijven, maar dat gaat op een gegeven moment best goed. Gelukkig is het strand na 7km afgelopen en duiken we de duinen in. Meteen een stuk warmer met de wind in de rug. Hier kan ik weer wat tempo maken en maak ronde tijden van 5:04. Veel inhalen, veel zigzaggen, veel oppassen voor oneffenheden bij inhalen over het gras.

We gaan op en neer, en ik pak mooi wat snelle kilometers. Bij de 14km zit ik op 1:14. Met mijn machtige rekenkunsten kom ik op 7km*5 minuten = 45 minuten. Allememachies, 2 uur! Na een paar kilometer kom ik tot de conclusie dat ik niet kan rekenen en het 1:50 gaat worden..dat scheelt.

Laatste twee kilometer lijkt het nog te gaan lukken, 1:50, mooi met dit parcours! De weg lijkt steil omhoog te gaan, alleen voor mij, de rest sjoeft gewoon door. Nog 500 meter, en dan nu toch maar even aanzetten, met 1:52 kom ik over de finish. Richard tref ik al snel, die heeft een verdienstelijke 1:47 gelopen.

Naar de sporthal, we zien dat er kleedkamers zijn voor de businessloop. Tas een beetje omhoog voor startnummer, vriendelijke knikken, en we hebben een mooie kleedkamer. Weer terug naar de Heiloo met de bus, en deze dag zit er weer op met veel wind, mooi en druk parcours.4 opmerkingen:

  1. Geweldig interview. Wat een broer heb je :-) En gefeliciteerd met jullie prestatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig, wat een verhaal. En prachtig interview­čśü

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi verslag! volgend jaar de 1:30, of net iets eronder?

    BeantwoordenVerwijderen