counter on tumblr
IWannaRun78: Kompenijeloop 2015

maandag 12 oktober 2015

Kompenijeloop 2015


De Berenloop komt eraan, er dienen dus kilometer gemaakt te worden. Dit weekend zal er rond de 30km gelopen moeten worden. In Jubbega wordt een loopje georganiseerd, Kompenijeloop. De langste afstand is 15km, leuk!

Alle spullen worden gepakt. Mijn nieuwe Fenix is leeg. Snel aan de oplader, kijken hoe ver hij komt in een klein kwartier. Al snel staat ie op de op 20%. Dat ging dus snel. Nog snel het de route op mijn horloge zetten naar de sporthal. Dat gaat makkelijk met WiFi.

Ik ga er hardlopend naar toe, 5,8km op de teller. Ziet er rustig uit, ook de inschrijving loopt gemoedelijk. Tot nu toe 8 mensen ingeschreven voor de 15km.

Nog even 1.5km hardlopen, en dan naar de start. Met een toeter wordt het signaal gegeven. Daar gaan we, horloge gaat aan. WAAAT...update installeren. Ik heb per ongeluk bevestigd, hoe haalt ie het in zijn hoofd. Ik ren mee met de kopgroep, maar dat gaat veel te snel. En ik weet ook niet welke afstanden iedereen loopt.

Er staan begeleiders langs de route, dat gaat prima. Al snel komen we in een mooi stukje van Jubbega, Welgelegen. Dat ken ik, dat pik ik soms even mee. Verder maak ik me klaar voor lange rechte wegen en asfalt, de route zal vast daar over gaan.

Maar niets van dat, we lopen een prachtige route. Het is genieten in het zonnetje. De uitzichten zijn prachtig. Boeren zijn bezig op het land, het mais staat er mooi bij. En mooiste van de loop zijn alle kleine paadjes door de bossen. Ik ben verbaasd hoe mooi het hier is, is gewoon bijna mijn achtertuin.

We komen nog even iemand tegen die het parcours zoekt van de 5km, die heeft wat gratis kilometers afgelegd.

Al snel is de splitsing met de 10km een feit. ik loop alleen, helemaal alleen. Met een mooie snelheid van 5:15.

Drankpost bij de 5km, gelukkig ik ga iemand inhalen. Bij inhalen komt de vraag, ben je van 15km? euh ja...oh ik van de 10km. hmmm...dus niet iemand ingehaald van de 15km.

De route gaat alle kanten op, ik ben mijn gevoel van richting compleet kwijt, en werkelijk geen idee waar ik uithang. De route blijft onveranderlijk mooi, genoeg bordjes die de weg wijzen.

Nog een drankpost bij de 10km,

Nog even wat stukjes bos pakken achter Jubbega, en dan duiken we Jubbega in, en daar is de sporthal. De omroeper roept iedereen op, iedereen krijgt een appel, drinken en een bidon.

Op de 1:16 ben ik gefinished. Horloge kon ik niet van op aan, die was twee minuten bezig geweest met updaten.

Dat was zeker voor herhaling vatbaar. Nu weer terug naar huis, even bellen met mijn reserve nokia. Maar dat beltegoed is overleden. Halverwege mijn terugtocht stopt de Fenix er ook mee. Zonder GPS en mobiel loop ik de laatste 5km. Erg ouderwets, maar misschien ook wel een keertje fijn.

Ruim 30km op de teller vandaag, met als traktatie een mooie route ontdekt tijdens de hardloopwedstrijd.
1 opmerking:

  1. Leuk zo'n verrassende route in je 'bijna' achtertuin. Ga je ast nog wel eens lopen, met een werkende Fenix :-)

    BeantwoordenVerwijderen