counter on tumblr
IWannaRun78: Boscross-marathon 2013

zondag 15 december 2013

Boscross-marathon 2013

Marathon 37

Pas de dag voor de boscross marathon in Diever besluit ik om ook mee te doen, geen speciale training achter de rug, is kijken wat het het gaat brengen. Ik hoor het 's nachts goed regenen, dus dat wordt lopen op trailschoenen.

Het weer is perfect, groot deelnemersveld. Aan de start nog even met Leo, Mart, Niels en Cees gesproken. Iedereen heeft zin in de mooie rondes die ons te wachten staan.

Om 11 uur mogen we dan van start. Snel zie ik Cees al uit weglopen. Mart en Niels halen mij ook snel heel sterk in. Rondetijden liggen zo tussen de 5:30 en 5:50, gaat prima. Eerste ronde nog wat druk, maar parcours ligt er prima bij.

Bij de tweede ronde breekt de laagstaande zon door en verlicht het bos. Wat een prachtig gezicht! Het is mooi om hier te kunnen lopen, de gehele route gaat door het bos en nauwelijks asfalt. Kleine klimmetjes, smalle paadjes, oppassen voor takken, mooie uitzichten, helemaal prima! Ondertussen valt er iemand languit voorover in de modder, maar staat weer snel op.

Derde ronde voelt alles nog steeds goed aan, de heuveltjes worden nog met gemak genomen. De verzorging is 3x per ronde, oa cola en thee, dus genoeg reden om op de been te kunnen blijven. Ondertussen steekt vlak voor mij een ree over, dat is even een mooi extraatje. Aan het einde van ronde drie zie ik dat de rondetijden langzaam naar de 6:10 gaan. Alles voelt nog gewoon goed, dus geen reden om te stoppen en de laatste ronde in te gaan.

Nog steeds pik ik alle heuveltjes met een goed gevoel. Wordt wel nog even ingehaald, 100 meter verder glijdt hij onderuit. Ik moet toch maar blijven opletten.

Daar kom ik Mart tegen, even samen lopen en dan moet ik hem achter laten. Verderop zie ik Niels wandelen. Met een opbeurende opmerking probeer ik hem mee te krijgen  ("het is geen avondvierdaagse!"). Maar ook al snel moet ik ook Niels lossen.

Dan nog een tweetal kilometers, aftellen is beginnen. Ik probeer nog snel onder de 4:19 te duiken, dat lukt niet, na 4 uur en 19 minuten en 42km hardlopen door het Drents Friese Wold zit mijn  37e marathon er weer op!

Het blijft een mooi pareltje deze marathon, en dan voor maar 12 euro.

5 opmerkingen:

 1. Alweer een marathon erbij. Goed hoor. Het is ook prachtig lopen daar. Maar wel zwaar. Mooie foto's zijn er trouwens gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan Thierry had graag mee gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een paar de midzomeravondmarathon daar gelopen; het is er idd prachtig gelopen, goed georganiseerd en een schappelijk prijsje.
  Je hebt je ook weer prima door deze marathon heen geslagen, sjapo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was leuk je weer te zien, Thierry! Je liep een mooie stabiele marathon!

  BeantwoordenVerwijderen