counter on tumblr
IWannaRun78: Berenloop 2013

maandag 4 november 2013

Berenloop 2013

Die kant op!
Een verslag van de Berenloop 2013 kan heel kort zijn: hij was er namelijk niet, alle afstanden waren afgelast ivm het dreigende noodweer.

Dat is toch wel een beetje jammer, al een jaar naar uitgekeken, extra gegeten en gedronken en onrustig geslapen. Om 9 uur toch even naar buiten kijken, het waait hard, maar de lucht ziet er goed uit. Ik ga zelf lopen, als wilde loper, en volg de pijlen die op de weg staan, dan staan ze er iig niet voor niks. Eerste doel is Oosterend en de Boschplaat, dan maar zien hoe hard de wind waait om eventueel terug te keren.

De eerste 10 km gaan super voorspoedig, wind in de rug, genieten van het uitzicht op het wad en de stilte. Je voelt wat gelatenheid op het eiland. Wat andere verdwaalde lopers reageren allemaal het zelfde: "je moet toch wat". De kilometeraanduiding bordjes staan er verlaten bij. De verzorgingsposten worden opgeruimd. De versieringen die staan er verlaten bij. Ik ben alleen, samen met mijn flesje cola en de drie gelletjes.

Volg de pijlen
Er komt een mede loper naast mij lopen, die mij vergezeld tot Midsland-Noord. We genieten beide van de prachtige plaatjes op de Boschplaat, in de duinen. De wind hebben we nu tegen, maar is nog prima te doen. Zonnetje schijnt en met een regenboog in de lucht vervolgen we onze tocht. Het is kraakhelder, tot waar het oog rijkt zien we duinen en natuur.

Aangekomen bij Midsland-Noord nemen we afscheid en ik vervolg mijn tocht richting strand. De benen worden al wat zwaarder, merk dat mij eigen verzorging het niet aflegt tegen de verzorging die ik normaal hier krijg.

Op het strand heeft de wind vrij spel. Pal wind tegen, je wordt gezandstraald. Er is geen puf meer om tegen de wind te vechten, en loop en jog wat over het strand. Het aantal lopers is trouwens best hoog, het is net of de Berenloop gewoon is doorgegaan. Strand af, schoenen legen en weer door, de Longway op. Ook hier weer gezellig druk. Iedereen negeert blijkbaar het bordje van Staatsbosbeheer dat het er niet veilig is in het bos ivm vallende takken.

Regenboog
Snelheid is weg, maar West-Terschelling is in zicht. Ondertussen te horen gekregen dat je je shirt alsnog kan ophalen bij de Brandaris. Dat is een mooie beloning voor deze zware tocht.

Daar is de Brandaris, ik wordt aangemoedigd door de mensen op terasjes. De dames achter de uitgifte voor shirts hebben geleerd dat ze alleen maar een shirt mogen uitdelen als ze een vinkje mogen zetten op je startnummer. Misschien hebben ze wel gelijk, maar geeft mij een niet voldaan gevoel.

Nog terug naar mijn huisje, 4 km met de wind mee. En dat gaat flitsend, mijn Berenloop 2013, als een wilde loper, zit er op! Complete 42,2 km gelopen als training.Na het lezen van de FAQ hebben de dames van t-shirt uitgave gelijk, ik had de site moeten lezen:

Hoe kom ik aan het t-shirt?
Dat is vandaag tussen 11.00 en 13.30 uur en 16:00 en 17:00 uur op vertoon van startnummer af te halen(..)

Maar ook:

Worden de medailles wel uitgereikt?
Een medaille verdien je door de halve of hele marathon te lopen. Niet lopen betekent dus ook geen medaille.

Ik ben benieuwd wanneer ik hem krijg. :-)

8 opmerkingen:

 1. Knap dat je hem hebt gelopen hoor. Ik ben ook op het strand geweest en heb respect voor degenen die tegen de wind in liepen. Waren inderdaad veel 'wilde' lopers.
  Nu maar op naar volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stoer dat je hem alleen volbracht hebt. Maar daardoor wel met een extra goed gevoel naar huis. Volgende x je startnummer maar opspelden :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleine man volgt je nu al in je (Berenloop) voetsporen! Mooie foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het geweten had was ik naar het eiland gekomen en samen met je de marathon gaan lopen. Toch petje af zo alleen!
  Groet Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect voor de solo run Thierry! Was graag met je meegelopen, kwam in mijn uppie niet verder dan 32,5 km.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijft mooi eiland, ook met een storm. Stoer om toch te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg stoer hoor, tot zaterdag, dan praten we bij!

  BeantwoordenVerwijderen