counter on tumblr
IWannaRun78: VGZ Marathon Meerssen

zondag 11 september 2011

VGZ Marathon Meerssen


Marathon 26

Onze Vader Die in de Hemel zijt,
Uw Naam worde geheiligd;
Uw Rijk kome;
(...)
en de heerlijkheid
in eeuwigheid.
Amen.


5....4....3...2...1


PANG!

Zegen en gebed

De marathon en de 26 kilometer zijn gestart! Het is de 14e editie van de VGZ Marathon Meerssen/Mergelland marathon. We gaan de hoek om, en meteen is er een stevige kuitenbijter, dat belooft wat voor de komende 41km! Maar gelukkig is er een goede wijsheid:

"iedere berg, hoe stijl ook, gaat altijd weer naar benden"

en die gaat vandaag ook weer op. We dalen mooi, ik kan daar me verloren tijd met gemak inhalen. Vanaf het centrum gaan we richting A2, vanaf daar slingeren we door het Limburgse land. We stijgen opeens behoorlijk, hartslag gaat naar de alarmfase. Gelukkig trekt ie weer snel bij.

De verzorging op de 10km is knullig, te weinig man, niet vooruit gewerkt. Ach ze doen hun best. :) Het weer is bewolkt, windje, 20 graden, prima. Op sommige momenten nog wel warm, maar geen geklaag, helemaal als je denkt aan gisteren, toen was het dikke 30 graden.

Daar is de 11km, we gaan splitsen. Ik kijk vier keer om me heen, klopt dit wel? Ik loop helemaal alleen. Dit moet ik gaan volhouden tot de 22km. Ondertussen verheug ik me op de cola die beloofd is bij de 15km. Helaas kijken de beste mensen me raar aan, licht vloekend loop ik door. Gelukkig heb ik een goed ontbijt gehad bij de B&B SamSam.

Bij de 22 km haal ik vlak achter elkaar twee man in. Waarvan 1 man sto├»cijns mij negeert. Gelukkig is dat ook een goede specialiteit van mij. :-) 
Ondertussen gaan we de de slingerberg op. Een erg mooie berg, die ook erg steil is, 12% en dat houdt ie kleine 2km vol. Ik zie dat mijn plan van 3:34 niet gehaald gaat worden, maakt niet uit. Bij de verzorging van de 25km wordt ik vloekend ingehaald. He...dat is die jongen die nog ver voor me liep, hij is verkeerd gelopen. Vanaf dat moment is hij de enige persoon die ik verder nog zie. 


Het parcours verwisselt mooie Limburgse landschappen met saaie wijken, industrie gebiedjes, saaie wijken, en weer wat natuur.


32km marathon Meerssen


En dan daar, de 32 km, eindelijk, ik heb daar afgesproken met Sabrina, en ze staat me aan te enthousiast aan te moedigen, ze heeft zelfs nog twee extra supporters geregeld. Vanaf daar gaat het snel. Ik haal de man in die verkeerd was gelopen, mooi uitzicht over Limburg, parcours gaat naar beneden, wat een heerlijkheid, ik maak er goed gebruik van. Ik passeer de 35, op naar de cola....weer geen cola??!?! Nog maar 7 km, gaat goed. We stijgen weer behoorlijk. Ik maan een hardloper voor me om te gaan hardlopen ipv te wandelen. We babbelen wat, en opeens worden we knoeterhard ingehaald door een Duitser. Ik moedig hem in mijn beste Duits aan (hup hup), en verontschuldig me dat ik geen Duits kan. De Limburger zegt: dat is niet erg, zijn Nederlands is ook niet goed. :-)

35km marathon Meerssen


En dan nog 2 km, en het venijn zit in de staart. De afdeling waar ik zo van genoot bij de start, lijkt nu de zwaarste klus van de dag te gaan worden. Sabrina fietst het laatste stukje mee en leidt mijn gedachten weg bij de berg.


Nog 600 meter, nog 300 meter, bocht, daar is de kerk, marktplein, en niet onbelangrijk: de Finish! Met veel applaus wordt ik binnengehaald.

3:39:38 (27ste van de 77)


En dan is het mooiste van de wedstrijd daar, Limburgse vlaaien! Op naar de douche. Daar aangekomen hoor ik weer allemaal enthousiaste verhalen over andere marathons in de buurt, met nog meer hoogtemeters. Klinkt allemaal mooi, maar nu eerst me portie friet.
Was het het waard om 2xdrie uur in de auto te zitten? Nee, het parcours liep te veel door saaie wijken heen, hier en daar een verdwaalde enthousiaste supporter.Er deden te weinig mensen mee met de marathon, waardoor ik mijn eigen race moest lopen zonder uitdagingen. En dat er geen cola geserveerd werd, ondanks dat het wel op de site stond is irritant. Daarnaast moet ik wel zeggen dat de rest van de verzorging , uitpijling van de route en routeinformatie, verkeersregelaars prima geregeld was.

Er stonden wel heel veel verkeersregelaars, als je het mij vraagt te veel. Ik stel voor: 2x een halve marathon door een mooi stuk natuur, zal toch vast kunnen, en is goedkoper ook. En dan vast meer kans op publiek ook. Volgende marathon zal pas over drie weken zijn: Zeeland!1 opmerking:

  1. Filmpje is wat saai, als je dat gelopen hebt, snap ik, dat je de marathon niet veel vond.
    Maar waarom bidt je eerst het Onze vader, als je later weer vloekt?

    BeantwoordenVerwijderen