counter on tumblr
IWannaRun78: Dam tot damloop 2018

zondag 23 september 2018

Dam tot damloop 2018

 Dit jaar weer twee keer ingeschreven voor de Dam tot Damloop. Broer Richard laat weten dat hij voor 1:09 gaat, oei, ik moet gaan trainen!

Er wordt hard getraind, en eindelijk is het dan zover, 10:25 in een nat Amsterdam. Achter het wedstrijdvak wordt het startvak warm gemaakt om te starten, bij ons is er concentratie, hier en daar een lach en verder strakke koppies. Het startschot klinkt, daar gaan we.

Even tempo zoeken, kippenvel, de ij-tunnel in, weer kippenvel, even genieten van dit moment. Focus gaat over naar hardlopen. De tijden zijn precies zoals ik ze wil.

Er is weinig publiek, hier en daar wat mensen. Klimmetjes vallen wat zwaar, er begint wat verval op te treden, alles voelt goed. Horloge geeft aan dat er genoeg marge is. Mijn ouders staan bij de 7km, ik zie ze nog net op tijd, zwaaien en vrolijk door!Driftig de plassen ontwijkend kom ik aan in Zaandam. Zaandam begint wakker te worden, nog paar een paar keer vals plat, bruggetje. 300 meter, sprinten, 1:10 kan gehaald worden! En ja:
1:10:29!
Trots op dit resultaat.Richard is later gestart, maar staat al snel naast me, die heeft even 1:07 gelopen. We kleden ons om en gaan rustig naar Amsterdam Centraal voor een tweede keer de damloop te doen.

Op Centraal station spreken we af met het jongste broertje Erik. Hij gaat voor de eerste keer de damloop doen. We wachten zo lang mogelijk in het centraal station, het is echt nat en koud buiten.

Daar staan we weer in het startvak, blijkbaar zien we er warm genoeg uit, we krijgen geen warming up. De warming up blijkt te komen als we starten. Het is druk, aantal grote plassen ontwijken en we zijn weer in de ijtunnel. De zijkant van de tunnel ligt nu vol met poncho's.

We hebben het tempo er goed in, rondes tikken we weg met 4:52. We zwaaien naar onze fans bij de 7km, even goede break om de laatste paar kilometers in te gaan. Alles gaat goed, Erik houdt het goed bij, drukte op parkoers valt mee, publiek laat het massaal afweten, de mensen die er staan moedigen ons onvermoeid aan. Bij de 12 km staan Heidi en Joy aan te moedigen.

Als we nog 3,5 kilometer moeten merk ik dat ik ze moet loslaten, het lukt niet meer om het tempo vast te houden. Ik schakel terug, rondetempo gaat langzaam omhoog. Genieten van Zaandam, nog even paar bochten, en dan is daar de finish. Het is mooi geweest vandaag! Nog even een poging doen om 1:20 aan te tikken, en dan lukt:
1:20:41

Snel mijn kleding ophalen, die zit in de tas van Richard. Maar de vrachtwagens mogen niet uit geladen worden. Het is bar koud, maar eindelijk na lang wachten komt daar de tas.

Teruglopend valt het op, ondanks de regen loopt iedereen met een grote lach rond, het is en blijft een feestje en iedereen is trots op zijn prestatie.

2 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven! Bedankt voor het begeleiden van mn eerste hardloopwedstrijd! Was gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig weer gelopen. Was leuk om jullie zo samen ook te zien hardlopen.

    BeantwoordenVerwijderen