counter on tumblr
IWannaRun78: Marathon Eindhoven 2017

dinsdag 10 oktober 2017

Marathon Eindhoven 2017Marathon 53

Wanneer ik Eindhoven inrijd, speelt Spotify Eye Of The Tiger af. Even een parkeerplek zoeken, startnummer regelen, drinken afgeven, en dan maar wachten op de start.

Waterig zonnetje schijnt door de wolken. Weersvoorspelling geeft aan dat het gaat miezeren, we zullen zien.

Zenuwachtig sta ik voor het startvak te wachten tot het zover is. Mooi moment om even naar het startvak te kijken, veel gespannen koppies. Iedereen heeft hier ongetwijfeld hard naar toe gewerkt, de muziek schalt luid. Nog paar minuten en dan 10 uur, spontaan komt Eye Of The Tiger langs. Mooi toeval, zal het een teken zijn dat het vandaag goed zal gaan?

Doel gaat rond de 4 uur/4:15 te finishen, de start gaat soepel. Al snel ren ik langs de pacers van 4 uur, wanneer zullen die mij weer gaan inhalen? Om mij heen weinig gepraat, je hoort alleen maar het gedraaf van al die lopers.

Mensen staan overal te juichen. Het is genieten hoe de mensen iedereen aanmoedigen. Op veel plekken staan bandjes, tempo gaat dan toch weer even ongemerkt omhoog.

De verzorging is prima weer geregeld, iedere 2,5 km een waterpost of met sportdrank, de mensen bij de posten moedigen ook nog even extra aan. Het weer blijft ons goed gezind, we krijgen één echte bui over ons heen. Publiek laat zich niet afschrikken.

We komen weer langzaam richting centrum, het gaat super vloeiend. Publiek is weer super leuk. Ik vlieg zelfs een stuk en komt ruim onder de 5 minuten uit. Het blijft goed voelen, ik krijg het besef dat ruim onder de 4 uur een optie gaat worden.

We verlaten het centrum weer, komen aan bij de 21km, gaat nog steeds goed. Ik geniet van het publiek, de borden tellen af, nog 15km, nu even doorbijten. Nog 10km, adrenaline neemt het weer over, het gaat super.

Ik pik wat lopers op die even er doorheen zitten. We naderen het centrum, nog drie kilometer. Het wordt drukker langs het parcours. Nog twee kilometer, mensen staan enthousiast aan te moedigen. Ik geef high five aan de kinderen langs het parcours, speel met het publiek. Nog 1 kilometer, straat staat vol, kippenvel, ik hoor overal mijn naam, dat is kicken.

Horloge geeft 1:44 aan, nog paar honderd meter. Doorbijten, vliegen, genieten, ik ga de 1:45 halen!

Eindtijd 3:45:24! Snelste tijd sinds februari 2012, komt vast door het publiek! :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten