counter on tumblr
IWannaRun78: Damloop 2016

zondag 18 september 2016

Damloop 2016

Het plan is vandaag groots, eerst de 10EM afleggen en dan terug naar Purmerend hardlopen. Dit alles om dat "het schema" zegt dat we vandaag 34km moeten lopen als we heelhuids over de finishlijn willen komen bij Eindhoven.

Om 9;30 op naar de Purmerend, daar wordt de auto neergezet en gaan we, ik en Richard, mijn broertje, met de trein naar Amsterdam. We zijn goed gekleed, iedereen in de trein zit er net zo fanatiek en sportief bij als wij.

In Amsterdam even de laatste voorbereidingen. We melden ons allebei bij ons bedrijf voor de businessrun. Even lachen op de foto en dan naar het startvak. We starten om 14 uur, we zijn mooi tijd en claimen een plekje aan het begin van het vak. Door de organisatie wordt de hele groep langzaam geleid naar de start. En we staan nog steeds helemaal vooraan.

Het asfalt voor ons kijk ons uitnodigend aan, doel is 1:15. Nog 30 seconden! En dan mogen we. We kunnen de IJ-tunnel helemaal in eigen tunnel lopen. En wat voelt het goed. Het lijkt of ik vlieg. De ij tunnel is warm, buiten is het ook wel warm, maar niet ondoenlijk.

Bij de 2km zie ik dat mijn horloge de IJ tunnel heeft gecompenseerd, de tussentijden liggen ook mooi net onder de 4:40. Lekker doorlopen nu, Richard raak ik ergens kwijt.

Bij de 7km begint het druk te worden. Het grote zigzaggen en inhaal kunstjes maken is begonnen. Groot aantal wandelaars of mensen die er al doorheen zitten.

Nog even de fruitpost, iedereen valt aan of ze al 10 uur aan het rennen zijn. Ik doe lekker mee en bemachtig een stukje sinaasappel. Trots eet ik hem op en vervolg mijn weg.

Bij de 8km zwaaien naar mijn ouders en Heidi. Op de helft, nog even volhouden en de finish is er weer. Wat is dit toch een gezellige loop, Amsterdam laten we langzaam achter ons. Het publiek en de muziek maken deze loop tot een mooi evenement, het is lekker genieten.

Nu even een wat saaier stuk, bij de 10km haalt Richard mij in en bijhouden is geen optie. Langzaam verdwijnt hij uit het zicht. Ik vlieg nog steeds, al geeft mijn horloge aan dat er een landing is ingezet. Maar nog steeds prima tijden.

Daar is de bocht richting Zaandam, nog 2.4km. Dat moet een makkie zijn. Wat een feest in Zaandam, maar wat een drukte op het lopersveld. De benen willen wel, maar vinden dit tempo ook wel prima. Rekenen lukt me niet meer. Dan nog 300 meter, ik heb 1 minuut om te finishen met 1:15, onmogelijk. Maar wellicht bestaan er wonderen, sprinten, sprinten, en dit keer geen wonder, 1:16:13. Prima tijd!Al snel zie ik Richard, die was gefinished in 1:14:30. Nu naar de kleding, onze camelbag ophalen en beginnen aan de terugtocht. Na omkleden voelen de benen toch niet meer zo soepel als tijdens de wedstrijd. Al snel vinden we de route en lopen we door Poelenburg. We zien nergens vloggers en hangjongeren, maar ook deze hindernis is weer genomen, Al snel staan daar Heidi en onze moeder. die hebben het plan opgepakt om die laatste 18km met ons mee te gaan. Soms is er even onenigheid als de Garmin aangeeft dat we rechts moeten om de 18km te halen, maar dat links toch echt veeeeel sneller is. De Garmin wint het en we belanden in het Twiske, het tempo ligt niet hoor. Maar dan na uiteindelijk 19km zijn we weer in Purmerend. Laat Eindhoven maar komen!


4 opmerkingen: