counter on tumblr
IWannaRun78: Berenloop 2014

vrijdag 7 november 2014

Berenloop 2014


Donderdag begint de Berenloop al, het zoeken naar het startnummer. Waar is dat ding?! Niet te vinden!

Dus zaterdag melden bij het wedstrijdsecreteriaat. Voor 10 euro krijg ik een nieuwe, mooie melkkoe voor de organisatie. Ik ga samen met Niels morgen lopen, dus mijn wedstrijdnummer wordt meteen omgewisseld voor een recreantennummer. En is misschien ook wel beter, gezien we 4:15 willen gaan lopen, dat zier er toch wel wat raar uit met wedstrijdnummer.

Op zondag tref ik Niels al snel aan op de afgesproken plek en we gaan samen naar startvak, we hebben een mooi plekje vlak achter het wedstrijdvak. Langzaamaan druppelt het vak vol, veel bekenden komen langs, leuk.

Dan klinkt daar de hoorn, we gaan. De benen voelen zwaar, dat beloofd niet veel goed, al snel hoor ik iemand brommen achter me, en vraagt of ik sneller ga lopen dan 4:15, maar dat is niet de bedoeling. We lopen door de haven, langs de dijk, langs stay oke, en daar is de eerste verzorging, en natuurlijk mijn fans. Daan staat vrolijk te zwaaien, even groeten en zwaaien en weer verder.

De  kilometertijden liggen nog steeds rond de 5:50, zal straks wel vanzelf langzamer gaan. Het is gezellig druk op het parcours. We praten lekker door, en praten ook met andere deelnemers. Zo tikken de kilometers voorbij, maar nog steeds ruim onder de 6 minuut per kilometer.

Lang het parcours staat veel publiek, vast ook door het weer. Het is de warmste 2 november in tijden. Ik ben geloof ik nooit aangemoedigd tijdens de Berenloop door publiek in korte broek met slippers.

We genieten op het Oosterend, wat is het toch prachtig om te lopen hier. Dit is de reden om de Berenloop te doen! En daar is alweer de verzorgingspost, weer prima op orde, warm water, cola, genoeg te eten en genoeg vrijwilligers, ook zo'n reden om de Berenloop te doen.

En daar is het strand, het ligt er super strak bij. Het waait goed, maar we bikkelen ons er door. De praatjes worden wat minder, maar we blijven voortvarend gaan. We proberen wat wandelaars mee te krijgen, maar die geven aan dat ze liever een strandwandeling maken.

En daar is de Longway, Niels geeft aan dat hih het zwaar heeft. Oei, ik voel me een beetje schuldig, het was me niet gelukt om langzamer te lopen. We dribbelen het laatste stukje en Niels houdt zich taai. Daar is West, Jan staat ons aan te moedigen, een mooi baken en geeft ons even kracht, nog 1 kilometer.

Wat bochtjes, en daar is de hoofdstraat met de rode loper, recht op de Brandaris af, veel publiek langs het parcours, weer zo'n reden om hier mee te doen. De speaker roept onze namen om, en in een verdienstelijke 4:06 finishen we!




3 opmerkingen:

  1. Leuk werk om iemand naar zo'n mooie tijd te hazen en zelf lekker kunnen genieten van één van de mooiste marathons in ons kleine landje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft Daan je alleen aangemoedigd? Verder heel goed gelopen, volgend jaar gaat Mirjam met je mee las ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alle redenen die je noemt om aan de Berenloop kan ik beamen. Jammer dat we elkaar niet getroffen hebben.
    Mooi werk om Niels ruim onder de geplande 4:15 uur over de streep te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen