counter on tumblr
IWannaRun78: Teutolauf 2013

zondag 20 oktober 2013

Teutolauf 2013

Dit jaar weer van de partij bij de Teutolauf.

Ruim op tijd de auto parkeren, startnummer ophalen en wat heen en weer lopen. Daar loop ik nog Mettje tegen het lijf. Dan naar startvak en wachten op startschot. Dit keer niet nerveus, genoeg kilometers gemaakt de laatste paar weken.

Na een paar kilometer duiken we het bos in, en meteen een heuvel. Maar ik weiger te gaan lopen zoals de rest. Helaas de berg is sterker dan ik ben, en ik ga wandelen.

Het weer is perfect, het bos staat er net als de andere jaren weer mooi bij. De verzorgingsposten doen hun werk goed en de cola vindt gretig aftrek. Meeste van de route kan ik blijven hardlopen. De trap en de steile klimmetjes moet ik wandelen net al de rest.

Het heeft goed gestormd afgelopen week, en er liggen een paar grote bomen om. De organisatie heeft een unieke brug aangelegd met pallets.

Voor ik het doorheb ben ik alweer bij de laatste verzorgingspost. Het bier laat ik staan en ik ga voor de stukken koek en de cola. Nu in mooie draf terug naar Lengerich.

Laatste twee kilometers is even bikkelen, gewoon op asfalt, maar daar is de finish, 2:41 netto geeft de Garmin aan. Mooi, ben tevreden, niet de snelste tijd ooit, maar prima gezien de trainingen.

Dan in de rij voor een glas bier. Daarna het aandenken ophalen, en hoe kan het ook anders, een groot glas van de Teutolauf, mooi voor de verzameling.

Blijft een leuke loop, het rennen door de bossen in combinatie met de heuvels, de goede verzorging, is allemaal zeker de moeite waard om volgend jaar weer terug te komen.

3 opmerkingen:

 1. Mooi verslag en een prima tijd. En zooooo herkenbaar (wat waren die heuvels zwaar).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na afloop nog een lekkere Duitse braadworst gegeten?
  Leuk zo'n glas. Wij hebben er ook nog een staan.
  Goed gedaan weer hoor Thierry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om jouw verslagen te lezen. Ik wil dit jaar voor het eerst meedoen met de Teutolauf. Ben benieuwd hoe ik mijn streeftijd moet bepalen t.o.v. gelopen tijden op vlak asfalt.

  BeantwoordenVerwijderen